Támogatás – adó 2%


Frissítve a 2022-es nyomtatványokkal!

Köszönjük szépen mindazoknak, akik nekünk ajánlják fel az adójuk 2%-át. Felvidéken bejegyzett polgári társulásunk van, így e felhívás azoknak szól, akik Felvidéken rendelkeznek munkahellyel, esetleg vállalkozással, itt adóznak.

Ígérjük, a pénzük jó helyre kerül! Célunk továbbra is olyan rendezvények és figyelemfelkeltő akciók szervezése, amely a felvidéki és a Kárpát-medencei magyarságot szolgálják. Tisztán, őszintén, politika- és megalkuvásmentesen.

Korábbi akcióinkról szóló beszámolók megtalálható a felvidéki honlapunkon. Találnak köztük koncerteket, előadásokat, jótékonysági-akciókat, figyelemfelkeltő demonstrációkat, megemlékezéseket. Töretlenül dolgozunk a jövőben is, s ehhez az összes támogatást köszönjük!

Polgári társulásunk adatai:

Név: HVIM

Jogi forma: občianske združenie

IČO: 42362636

Utca: Trnávka

Házszám: 79

Település: Trnávka

Irányítószám: 930 32

Letölthető pdf formátum itt.

A cikk további részét azoknak ajánljuk, akik fel szeretnék számunkra ajánlani az adójuk 2%-át, de annak folyamata nem világos számunkra.

Amennyiben a felajánló alkalmazott:

Kérvényezi a munkahelyén, hogy készítsék el számára az egész évben befizetett adóelőlegek elszámolását (ročné zúčtovanie zaplatených preddavkov na daň). Sok esetben az egyes munkahelyeken a könyvelő vagy bérelszámoló maga jelentkezik egy ehhez fűződő kérvénnyel az alkalmazottaknál, amin be kell jelölni, hogy kéri az elszámolást.

hvim_felvidek_kerveny_ado2

Ez legyen bejelölve.

A munkaadó kiállít egy igazolást a jövedelemadójáról (így fog kinézni, csak már kitöltve). E dokumentumból kiolvasható lesz, hogy mikor és mennyi adót fizetett 2019-es évre vonatkozóan.

Ez utóbbiból számítódik ki a 2%, aminek minimum 3€-nak kell lennie. A kinyert adatokat a saját és a polgári társulás adataival kell megadni a „Vyhlásenie”-ban, amely már látható volt a fenti képen.

E „Vyhlásenie” megtalálható oldalunkon PDF formátumban is. Szabadon szerkeszthető, csupán előtte le kell tölteni, s úgy megnyitni, ne a böngészőn keresztül próbálja. Így nem fontos tollal beírni az adatait, meg tudja előre szerkeszteni, a kész dokumentumot már csak ki kell nyomtatnia.

Mindkét iratot be kell vinni a legközelebbi adóhivatalba legkésőbb április végéig (nagyobb cégeknél előfordul, hogy összeszedik az alkalmazottaktól és a munkaadó egyben adja le azt helyettük).

Jogi személyek és olyan vállalkozók esetén, akik maguk számolják ki a befizetett adójukat:

Polgári társulásunk adatait az adóbevallás keretén belül adhatják meg, amelyet március végéig kell leadniuk.