Jégvirág nyílik

A Felvidéki Magyar Sziget visszatérő látogatói számára is újdonságot jelent majd a Nemzeti Hang zenekar. A csonkaországban és az elszakított területeken is népszerű rockbanda a XI. Felvidéki Magyar Szigeten tartja meg első felvidéki koncertjét.

A 2009-ben alakult Nemzeti Hang zenekart a hallgatóság leginkább addiktív és dallamos zenéje miatt szereti. A nagy áttörést 2014-ben a Jégvirág nyílik című dal hozta meg a zenekar számára. A Drága Elza című II. világháborús mozifilm betétdala hozzásegítette a zenekart ahhoz, hogy a közönség szélesebb rétegeit is elérjék.

A kezdetekben több katonanóta megzenésítését és modernebb feldolgozását vállalták, mára azonban lemezeiken csak saját szerzeményeik jelennek meg. A pörgős, fülbemászó szerzemények sorával fémjelzett banda önmagát szövegcentrikusként határozza meg, a srácok nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy dalaiknak mondanivalója is legyen. A Nemzeti Hang védjegyéhez az szintén hozzátartozik, hogy klipjeik forgatókönyvének megírása és rendezése is saját kútfőből származik.

Gyertek, ismerjétek meg Alistálon élőben a Nemzeti Hangot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.