Indulj el egy úton

Népdal, néptánc, metál. Aki már járt a Palmetta koncertjein, jól tudja, valami olyan impulzussal lesz több, amit máshol nem tapasztalhat. A Palmetta képes a modern rockzene dübörgő ütemeit elegyíteni a népi örökségünk kincseivel, mindezt tomboló fesztivál köntösbe bújtatva.

A zenekar dobosa, Kima Norbert még 1999-ben álmodta meg a zenekar alapötletét, a népdalok és a kemény rock ötvözésére azonban 2008-ig várni kellett. A Palmetta kirobbanó sikerét az újszerű és egyedülálló zenei stílusán kívül a színpadi produkció látványvilága teszi felejthetetlenné. Míg a néptáncosok a színpadon, addig a közönség rendszerint a színpad előtt ropja a táncot.

A Palmetta koncertjeit óriási háttérmunka kíséri, hiszen a próbákon nem csak a dalokat kell megkomponálni, hanem a koreográfiákat és a különböző tájegységekről származó ruhákat is össze kell állítani. A zenekar nem titkolt célja a hagyományőrzés, így a legifjabb generációkra is gondolva 2014-ben interaktív gyermekműsorral, 2016-ban pedig gyermeknek szóló nagylemezzel is debütáltak.

Ha részt szeretnél venni a Palmetta által nyújtott fergeteges koncertélményben, akkor 2018. június 22-23-án Alistálon a helyed!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.