Móóóbil, móóóbil

A XI. Felvidéki Magyar Sziget fellépőinek táborát erősíti az egyedi és utánozhatatlan, Schuster Lóránt nevével fémjelzett P. Mobil.

A már fél évszázada színpadon álló zenekar története enyhén szólva is viharos. A Gesarol névvel induló együttes tomboló és dinamikus zenéjével gyorsan a közönség szívébe lopta magát, amelyhez az újszerű színpadi show-ja is hozzásegített. Azonban az Országos Rendezvényszervező Iroda megtiltotta az akkor botrányosnak számító név használatát, ezért a tagok a csapat nevét egy véletlenszerűen kinyíló szótárra bízták rá.

Hiába a töretlen népszerűség, a szocializmusban hivatalosan működő lemezkiadó társaság nem engedett teret a P. Mobilnak, nem jelenhetett meg nagylemezük. Komolyabb válság akkor tört be a csapat életébe, amikor látták, hogy a rendszerrel kompromisszumra kész együttesek milyen sikereket képesek elérni, gyakran a P. Mobil zenéjéből vagy színpadi technikájából merítve ihletet.

Többszöri újraszervezések után a P. Mobil mindig megtalálta eredeti, lázadó szellemiségét, valódi nagy slágereket adva a magyar rockzene világának. Örökmozgók lévén lendületük töretlen, legújabb lemezük tavaly nyáron jelent meg Csoda történt címmel.

A munkások, a parasztok és az értelmiségiek kedvenc zenekara 2018-ban Alistálra érkezik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.