Közeli helyeken

Idén sem maradnak el A Felvidéki Magyar Szigetről a mindenki által ismert rockzenekarok, örökzöld slágerekkel. A kellemes nyári péntek este hangulatát idén a Bikini biztosítja.

A zenekar 1982-ben alakult Németh Alajos elképzelése alapján. Ekkor a frontember szerepe Nagy Feróra hárult. Őt pár évvel később D. Nagy Lajos váltotta, vele indult el igazán a Bikini sikerszériája. Feró azonban nem szakadt el ezután sem teljesen a zenekartól, számos slágerük dalszövegét ő szerezte.

A Bikini óriási sikeréhez nagyban hozzájárult mind a zenében, mid pedig a szövegvilágban áthallható rendszerellenesség. A rendszerváltás után ők voltak az első olyan csonkaországi zenekar, akik az erdélyi magyar közösségnek adtak koncertet.

Az, hogy a zenekar mindig teltházas koncerteket tart, nem pusztán annak köszönhető, hogy megpróbált emberi értéket közvetíteni a szocializmus elsötétült világába, hanem annak is, hogy a Bikini rendszerváltás után nem volt hajlandó belekényszerülni egy nosztalgia zenekar szerepkörébe. Az együttes folyamatosan megújuló, aktív lemezkiadást folytat, a mai napig sorban születnek az új slágereik.

Klasszikusnak számító dalok, ikonikus hang, egyedi zenei hangzás – az atmoszféra és az életérzés garantált. Ha Te sem akarsz ebből kimaradni, akkor most vésd fel a dátumot: 2018. június 22-23. → irány Alistál!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.