Szemben az árral

Minden évben próbálunk változatos előadói gárdát összeállítani közönségünk számára, így komoly fejtörést okoz, hogy az ismétléseket elkerülve kiket hívjunk meg előadni a nemzeti oldalról. Ilyenkor rengeteg név felmerül, de van egy ember a nemzeti oldalon, akit (ismétlés ide vagy oda) nem lehet megkerülni. Ő Toroczkai László.

Toroczkai hiába tartott előadást tavaly a Felvidéki Magyar Szigeten, idén újfent meg kell hívnunk, hiszen annyi minden történt körülötte az elmúlt évben, hogy a másfél órás időkeret már most szűkösnek tűnik.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója kalandos életutat járt be. Fiatalon megjárta a dél-szláv háborút, szabadcsapatot szervezett, a MIÉP-ben politizált, újságíróként dolgozott. A nemzeti oldalon mégis 2001 után lett igazán ismert, amikor is életre hívta Kárpát-medencei ifjúsági mozgalmát, a HVIM-et. Innentől felgyorsultak körülötte az események, kitiltások és utcai atrocitások kövezték a mozgalom és Toroczkai életútját. Jött 2006, a TV-székház ostroma, október 23. és a következő évek Budapest utcai harcainak szellemében teltek.  Az IMF székház elfoglalása után már nem csak a magyar és a környező országok kormányai tekintettek rossz szemmel a magyar hazafira, immáron nemzetközi érdekcsoportoknak bökte a csőrét tevékenysége.

Miután Ásotthalmon polgármesterré választották és elsőként figyelmeztetett a hazánkat és Európát veszélyeztető migránsáradatra, egyre nagyobb nemzetközi figyelmet kapott. Mára már egymásnak adják nála a kilincset különböző TV-stábok a világ minden pontjáról. Az általa vezetett önkormányzat legutóbbi rendeletcsomagját nagy hazai és nemzetközi visszhang követte, hiszen egyszerre szállt szembe a keleti muszlim és a nyugati deviáns hódítással. Ezzel a lépésével végleg magára haragította a hódító iszlám világot és az egyre keletebbre terjeszkedő homoszexuális lobbista köröket is.

A Felvidéki Magyar Szigeten tartott előadásában elmeséli milyen a helyzet ma a déli határon, mit tapasztalt a menekültek által megszállt Nyugat-Európában és mik a tervei a közeljövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.