Haza és hűség

A Hungarica zenekar az 1956-os szabadságharc 50. évfordulójára állt össze, ekkor még Magyar A Dal nevet választva. A pesti srácok bátorságának emléket állító lemez megalkotói között találhatjuk a Nagy Ferót, az Ignite frontemberét, Téglás Zolit, valamint a Moby Dick két tagját, Mentes Norbertet és Hoffer Pétert. A dalok szövegét Pusztai Zoltán írta meg. Nem sokkal később csatlakozott a zenekarhoz Sziva Balázs. Innen indult a megállíthatatlan sikerek elé néző Hungarica.

 

A banda egyediségét kidomborítja, hogy lírai dalszövegeik mellett a pörgős dallamok sem hiányozhatnak, s mindezt több esetben igényes videóklippekkel fűszerezik meg. A népszerűségüket emelte, hogy tíz év alatt olyan nevekkel dolgoztak együtt, mint Kalapács József, Varga Miklós, Nyerges Attila, Pohl Mihály vagy Tóth Attila.


A Hungarica életében kiemelten fontos a magyar-lengyel barátság ápolása. Ismert lengyel zenészekkel évek hosszú sora óta közösen énekelnek fel új dalokat, adnak ki albumokat. Dalaik magyar és lengyel fordításban is megjelentek, rendszeresen hívják őket koncertezni Lengyelország különböző pontjaira. A teltházas fellépéseken lengyel fiatalok pedig rendszerint magyarul kezdenek el énekelni.
Az első szabadtéri Hungarica nagykoncert Felvidéken a X. Felvidéki Magyar Sziget keretén belül valósul majd meg. Irány Nádszeg!

Jelenlegi tagok:

Fábián Zoltán – ének
Mentes Norbert – gitár
Preidl Barnabás – basszusgitár
Kiss Dániel – dob
Wéber Iréna – ének

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.