Metál az ész

Pokolgép nélkül nincs magyar rocktörténelem. Ikonikus dalok és valódi rockhimnuszok sorát alkotta meg Magyarország első heavy metál bandája. Idén nyáron Nádszegre látogatnak, hogy a  Felvidéki Magyar Szigeten csapjanak a húrok közé.

Az 1980-ban Kommandó néven létrejött zenekar Kukovecz Gábor, Varga Tibor és Paksi Endre köré szerveződött. Egy koncert után Kalapács József és Németh László önként jelentkezetek a frontemberi pozíció betöltésére. 1983-ban ismerte meg őket az egész ország, ekkor már Pokolgép néven debütáltak. A nyugatot szigorúan kirekesztő vasfüggöny sem volt elég, hogy a fiúk lelkesedését és dinamizmusát megtörje. Koncertjeiken rendszerint teltház fogadta őket, tömegek tomboltak a metál zenére. Több tagcserét követően Kalapács helyére később Rudán Joe lépett, aki ezután két évtizedig volt a banda énekese.

2010 óta Tóth Attila áll a mikrofon mögött, aki korábban a Magyar Televízióban futó A társulat c. műsorban tett országos hírnévre. Az utolsó nagylemezen, a német Gegentrend Recordsnál megjelenő Metalbomb albumon már őt hallhatjuk.

Elmondhatjuk, hogy több tagcsere után is mindig megtalálják az összhangot, és igazi metál életérzést adták át a „Pokolnépnek”, extázis, felszabadultság és fergeteges rock ´n´roll uralkodik minden fellépésükön. Ez most sem lesz másképp! Irány Nádszeg!

A jelenlegi felállás:

Tóth Attila – ének
Kukovecz Gábor – gitár
Z. Kiss Zalán – gitár
Kleineisel Márk – dob
Pintér Csaba – basszus

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.