Mindörökké Magyarország!

Az immár több mint 20 éves zenekar kalandos történelmet tudhat maga mögött. Adtak már koncertet egy körbekordonozott járdaszigetről, egy jégtörőhajó fedélzetéről, de nemzeti radikális zenekarként még a Sziget Fesztivál elődjének számító Diákszigeten is sikerült fellépniük, igaz két szám után lekapcsolták őket. Ha kell, zenélnek, ha kell, a könnygáz illatát élvezik. Nincs kétség, ők aztán igazán vagányak, ha a nemzeti érdekekről van szó.

 

Az új lemezeik megjelenése után rendszerint azonnal a MAHASZ-lista élére törő zenekar egészen egyedi formációt képvisel a magyar zenei palettán. A koncertjeiken a különleges népi hangszerek felvonultatása éppúgy védjegyükké vált, akárcsak a lelátói hangulat tolmácsolása. Aki ismeri őket, az pontosan tudja, hogy dalaikat egyedi hangzás, erő és lendület jellemzi.

A Romantikus Erőszak első felvidéki koncertje is hozzánk, a Felvidéki Magyar Szigethez köthető. 2013-ban a dunamocsi, majd 2014-ben a nádszegi koncertjük töltötte be ezt a hiánypótló szerepet. Korábban megpróbáltak ugyan a felvidéki közönségnek játszani, de a karhatalmi nyomás és titkosszolgálati beavatkozás hatására a fellépés akkor nem valósult meg, a zenekar tagjai „Szlovákia területi integritásának megkérdőjelezése” miatt csak a révkomáromi rendőrőrsig jutottak.
Gyertek Nádszegre és zúzzunk végig együtt egy felejthetetlen estét a Romantikus Erőszakkal! Énekeljük teli torokból: Itthon vagyunk!!

A zenekar tagjai:

Sziva Balázs – ének
Bese Botond – duda
Kovács Richárd – basszusgitár
Major Szabolcs – dob
Mód Szabolcs – gitár

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.