Szóljon a Lord!

Büszkén és nagy örömmel jelentjük be, hogy a 10. Felvidéki Magyar Szigeten fellép az idén 45 éves legendás Lord zenekar. Egy olyan méltán híres bandáról van szó, amely nemrégiben tartotta jubileumi nagykoncertjét a budapesti Papp László Sportarénában, s azt bizony csordultig meg is töltötte.

 

45 éve Szombathelyen kezdődött az egyik legismertebb magyar rockbanda története. Két nemrégiben elhunyt zenész, Sipőcz Ernő és Vida Ferenc vezetésével alakultak meg még 1972-ben, albumot azonban csak később, 1985-től tudtak kiadni, s az elsőt ráadásul csak Ausztriában. Ezeken a felvételeken volt először hallható Pohl Mihály hangja, amit azóta már egy ország ismer. Már ebben az időben olyan rockhimnuszok íródtak, mint a Vándor vagy a Kisfiú.

 

Zenéjük egyedi és letisztult, mondanivalójuk mély és tartalmas, ennek köszönhetően kiemelkednek a magyar rockzenekarok közül. Dalaikat azok is ismerik, akik kevésbé rajonganak a rockzenéért. És hogy milyen fáradhatatlan zenekarról van szó, azt jól jelzi, hogy számtalan kiadvány után ebben az évben új stúdióalbummal jelentkeznek, amelyről biztosan hallhatunk majd ízelítőt a Felvidéki Magyar Szigeten.

A zenekar természetszerűleg jópár tagcserén átesett az elmúlt négy és fél évtizedben. A jelenlegi felállás olyan zenészekből áll, amelyek méltán vívták ki mind a szakma, mind pedig a rajongók elismerését:

Pohl Mihály – ének
Gidófalvy Attila – billentyűs hangszerek
Apró Károly – basszusgitár
Erős Attila – szólógitár
Gyurik Lajos – dob
Beke Márk – billentyűs hangszerek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.