Tombola a székely politikai foglyokért

Fogjunk össze a jogtalanul meghurcolt székely fiatalokért!

tombolaKét székelyföldi hazafit, Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, bizonyítékok nélkül hurcolták el Bukarestbe és vádolták meg terrorizmussal, a jogtiprásokkal teli eljárásban, Istvántól petárdákat, csillagszórót és airsoft eszközöket koboztak el, míg Szőcs Zoltántól Wass Albert könyveket és nemzeti jelképeket. Egyre biztosabb, hogy ez a terroristavád az újkori Románia legnagyobb koncepciós eljárása. Súlyossága a terrorvád és a gyanúsítottak Bukarestbe hurcolása miatt immár hasonló, mint a Ceaușescu-rezsimben a Sütő András és Tőkés László elleni diktatórikus eljárások. Az elhurcolt hazafiak családtagjai számára igencsak megterhelő anyagilag az ügyvédi költségek kifizetése, ezért arra kérjük mindazokat, akikben az összefogás szándéka megvan, hogy lehetőségeihez mérten támogassa anyagilag őket.

Ennek tükrében a 9. Felvidéki Magyar Szigeten jótékonysági tombola kerül megrendezésre, értékes és egyedi díjakkal, sok-sok nyereménnyel, melynek teljes bevételét a szervezők a székely politikai foglyoknak juttatják majd el.
Az eset nem egyedi, hiszen a felvidéki vármegyések szerveztek már hasonló céllal tombolát anno Budaházy Györgyért, illetve a 6. Felvidéki Magyar Szigeten a temerini srácokért.

Két olyan hazafiról van szó, akik törvényesen, de megalkuvás nélkül küzdöttek a magyar megmaradásért, az autonómiáért, jogaink betartásáért, hagyományaink és történelmünk megismertetéséért. (Valószínűleg ez volt a nagy bűnük, amiért éveken keresztül lehallgatták őket, mint valami közönséges bűnözőket.)


160106_beke_szocsAnyagi támogatást az alábbi számlaszámokra lehet küldeni:

RO10BTRLEURCRT0240034001 – EURO
RO65BTRLGBPCRT0240034001 – GBP
RO23BTRLHUFCRT0240034001 – HUF
RO60BTRLRONCRT0240034001 – RON

Kedvezményezett: Szőcs Melinda
SWIFT kód: BTRLRO22
Közlemény:  “gyűjtés” (gyujtes)
Bank neve: BANCA TRANSILVANIA S.A.(FMSz)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.