A gyerekeket se hagyjuk otthon!


gys2A IX. Felvidéki Magyar Sziget is sok szerettel várja azokat a gyerkőcöket, akik különleges kézműves foglalkozásokon szeretnének résztvenni. Ahogy az előző években, idén is lehet gyöngyöt fűzni, képeket festeni, rajzolni, de még sok más különlegességgel is várják a gyerekeket a hozzáértő lányok a gyereksarokban.

A gyereksarokban idén népi kézműves foglalkozásokkal is várjuk az érdeklődőket. Balázs Lilla, a Hárompatak zenekar énekesnője a gyermekdalok mellett arra is megtanítja a gyerekeket, hogyan készíthetnek ékszereket és díszeket természetes alapanyagokból, bőrből, szalmából és kukoricacsuhéból.

Lehetőség lesz fémlemezt domborítani, amiből hűtőmágnest, kulcstartót, vagy képet lehet készíteni. Ezen kívül só-liszt gyurma figurákat alkothatnak, valamint megtanulhatnak nemezelni is. Az itt készített remekműveket természetesen mindenki hazaviheti emlékbe.

Ezen kívül a délután folyamán a magyar népmesék csodálatos világába is elinvitáljuk a gyerekeket. Az olvasósarok sok szeretettel várja azokat a lurkókat, akik szeretnének megismerkedni varázslatos történetekkel királyokról, királylányokról, csengő barackokról és további mesebeli lényekről.

14 éves korig a belépés díjmentes, tehát sok-sok szeretettel és annál nagyobb alkotási vággyal várunk minden kedves gyereket és szülőt egyaránt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.