Napjaink végvári vitéze, Toroczkai László


Toroczkai 02Toroczkai László a magyar jobboldal egyik legkiemelkedőbb alakja. Neve az évek során szorosan összefonódott az általa 2001-ben megalapított Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgaloméval (HVIM), amely napjainkban nemcsak a Kárpát-medence, hanem lassan egész Európa által ismert nemzeti radikális ifjúsági mozgalom. Munkájának “elismerése” többek között az, hogy ma már nincs olyan közép-európai ország, amely titkosszolgálata ne kísérné figyelemmel az ő és a vármegyések tevékenységét.

Munkássága számtalan területre kiterjed. Újságíróként rengeteget publikált, saját lapot alapított Magyar Jelen néven, 2005-ben könyve is megjelent Vármegyés a véres úton címmel. A HVIM-en kívül alapító tagja 2006-ban a Mi Magunk, 2007-ben a Hunnia mozgalomnak, 2008-ban a Betyárseregnek. Sokan a 2006-os budapesti TV ostrom után ismerték meg, mivel az akkori események egyik vezéralakja volt. Megálmodója és éveken keresztül főszervezője volt a Felvidéki Magyar Sziget “nagytestvérének”, a Csattogó-völgyben megrendezett Magyar Szigetnek.
2013 óta a liberális, a baloldal, valamint a Fidesz nagy bánatára Ásotthalom polgármestere. Vezetése alatt a település virágzásnak indult, a korábbi kaotikus anyagi helyzete rendeződött. Ami azonban még ennél is fontosabb, hogy a település a magyar-szerb gúnyhatár mentén terül el, így nagyban érintett a migránsválságban. Már jóval azelőtt felhívta a figyelmet a bevándorlás veszélyeire, mielőtt a fideszes propagandagépezet beindult volna. Hosszú hónapokon keresztül alig pár mező- és polgárőrrel volt kénytelen megvédeni a határt és a hatalmas ásotthalmi tanyavilágot. Az ekkor szerzett tapasztalatairól, valamint a jelenlegi helyzetről ad elő a IX. Felvidéki Magyar Sziget szombati napján.

Kedvcsináló:

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

(FMSz)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.