Hagyományőrző népi metál Nádszegen


palmetta promoAz újkori Felvidéki Magyar Szigetek egyik állandó fellépőjének számító Palmetta zenekar 2016-ban is tiszteletét teszi a rendezvényen. Magyarország egyetlen hagyományőrző népi metalt játszó zenekara két nagysikerű koncert után, immáron harmadjára tér vissza Nádszegre, hogy bizonyítsa pótolhatatlan mivoltát.

Tudjuk, hogy Magyarország egyedülálló népdalcsokor birtokában van, melyet a Palmetta zenekar a modern rockzene és a hagyományőrzés összeillesztésével kíván eljuttatni olyan rétegekhez is, akik más körülmények között nem hallgatnak, nem hallgatnának eredeti népdalokat, népzenét. Ezzel is életben tartva a magyar kultúra ezen részét.

A zenekar egyedi stílusban metálzenét játszik, melyet három gyönyörű hangú népdalénekesnő, közismert valamint kevésbé ismert népdalokkal tölt meg. A zenekart egyedivé teszi a három néptáncos pár, akik különböző tájegységek népi táncait mutatják be a dalokhoz tartozó egyedi koreográfiával.

A magyar népdalokat eredeti nyelvezetén és dallamán hagyva, a hagyományőrzés fontosságát figyelembe véve dolgozzák fel, mindemellett dallamos, de azért fémes rockzenei alapokkal fűszerezik, mely által egy kellemes, minden korosztály számára könnyen befogadható és táncolható zenét hallhatunk, mind a négy eddigi lemezen.

A 2008 májusában alakult békési zenekar jelenlegi felállása:

Kima Norbert – dobok
Vanyó Szilárd– gitár
Németh Antal – basszusgitár
Klapka Ágnes – ének
János Hajnalka – ének
Szebeni Szilvia– ének
Vida Krisztina – tánc
Salamon Edina– tánc
Mucsi Katalin – tánc
Bátori Sándor – tánc
Toldi Zoltán – tánc
Buzder Csaba – tánc


Tehát a 9. Felvidéki Magyar Sziget szombati napján, azaz június 11-én, Nádszegen, sokak nagy örömére ismét fellép a Palmetta zenekar!

Kedvcsináló:

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

(FMSz)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.