Zene „csak tiszta forrásból”!


szkítia promoA heavy metal és a hard rock műfaj magyar legendái mellett, a 9. Felvidéki Magyar Szigeten is nagy szerepe lesz a népzenés motívumoknak és ezáltal a folk-rock műfajnak. A 2011-es Talentométer könnyűzenei vereseny győztese, mely nyolc év után, a kilencedik Felvidéki Magyar Szigeten ismét színpadra lép, nem más, mint a Szkítia zenekar.

A zenekar dalaiban egyedülállóan és izgalmas módon keveredik a folkos hangulat és a rock, ezért 2004 óta a kárpát-medencei folk-rock jellegzetes és egyedi hangzásvilágú képviselője.
A Szkítia küldetése a gyökerekhez, a hagyományainkhoz való kötődés és a magyar identitástudat erősítése, célja a magyar kultúra közvetítése, versek megzenésítése és a népdalok továbbítása úgy, hogy az idősebb generáció mellett a fiatalokat is megérintse. A repertoárban kizárólag saját szerzemények, valamint népdal és versfeldolgozások (pl. Petőfi, Wass, Szőke…) szerepelnek.
Ez idáig három stúdiólemezt jelentettek meg, több válogatáslemezen szerepeltek dalaik, valamint tavaly megjelent egy 10 éves jubileumi DVD-je is a zenekarnak. A készülődő negyedik nagylemezről pedig már a 9. Felvidéki Magyar Szigeten is kaphatnak némi ízelítőt a kilátogatók.

szkitia_zenekarA zenekar tizenkét éves pályafutása alatt több tagcserét is maga mögött tudhat, a jelenlegi felállás pedig a következő:

G. Szabó László – gitár
Pad Richárd – billentyűs hangszerek
Sztrebka Erika – ének
Pallás Gyula – dob
Dulai Zoltán – hegedű
Ferenc Dávid – basszusgitár
Ráduly Levente – ének
Szepesi Richárd – furulyák

 


Tehát a 9. Felvidéki Magyar Sziget pénteki napján, azaz június 10-én, Nádszegen, sokak nagy örömére fellép a Szkítia zenekar!

Kedvcsináló:

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

(FMSz)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.