Magyar Finntroll? Nem! Dalriada!


dalriada pormoA 9. Felvidéki Magyar Sziget a népzene és a kemény folk-rock jegyében zajlik majd, ezért semmiképp sem hiányozhat az egyik legmeghatározóbb magyar epikus folk metál együttes a nádszegi színpadról, a Dalriada.

A zenekar első jelentősebb sikereit még Echo of Dalriada néven, Arany János „A walesi bárdok” című balladájának megzenésítésével érte el. A Dalriada számláján azóta kilenc stúdiólemez ékeskedik, rendszeres fellépői a magyar és a külföldi metál fesztiváloknak és utoljára 2008-ban vendégeskedtek a Felvidéki Magyar Sziget színpadán.

A zenekar kiadványainak többszöri Mahasz- listás helyezése, a klipek nézettsége, a koncertek látogatottsága mind jól mutatják, hogy hazánkban, és szerte a világon komoly érdeklődés van a Dalriada- féle epikus, balladás, regélős- mesélős metalra, mely hazánk, népünk sajátos nyelvén szólal meg, és a hazai kultúrát, hagyományokat öltözteti modern köntösbe-sajátosan magyar módon.

zenekarA soproni zenekar 98-ban alakult, majd egy könnyed oda-vissza névváltoztatás és több tagcsere következtében forrott ki a jelenlegi felállás:

Binder Laura – ének
Ficzek András – gitár, ének
Németh – Szabó Mátyás – gitár
Molnár István – basszusgitár
Szabó Gergely “Szög” – billentyűk
Rieckmann Tadeusz – dobok, ének
Csete Ádám – népi hangszerek

 

 

Tehát a 9. Felvidéki Magyar Sziget szombati napján, azaz június 11-én, Nádszegen, sokak nagy örömére fellép a Dalriada zenekar!

Kedvcsináló:

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

(FMSz)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.