Kalapács nélkül nincs zúzás!


kalapács pormoA 9. Felvidéki Magyar Szigetről sem hiányozhatnak a magyar metál legendák.
Míg tavaly a Moby Dick, tavalyelőtt pedig az Ossian töltötte be ezt a szerepet, az idén a nádszegi színpadon nem más, mint a magyar heavy metal színtér egyik legismertebb és legkedveltebb énekese, Kalapács József és zenekara, a Kalapács teszi tiszteletét.

Kalapács, a metál színtér egyik legjelentősebb énekesének számít, hiszen olyan dalok köthetőek a nevéhez a Pokolgép zenekarral, mint a „Mindhalálig Rock ‘n Roll”, az „A jel” vagy az „Itt és most”.
Ugyanakkor nevéhez főződik az Ómen zenekar megalapítása is, mely a kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb metál zenekara volt, csakugyan, mint a jelen korban a Kalapács zenekar a 16 év alatti 10 lemezzel.

A Kalapács zenekar koncertrepertoárja ezért nagyon sokszínű és minden eljátszott dal mára már kultikussá nőtte ki magát, hiszen a menüben ott szerepelnek a Kalapács dalok mellett a klasszikus Pokolgép, Ómen és Hard dalok is, a közönség nagy örömére bőven van miből válogatni.

Érdekességnek számít, hogy a legtöbbet megforduló előadó a Felvidéki Magyar Sziget történetében pont Kalapács József, aki többedmagával adott már elő 2006-ban betétdalokat az István, a király című rockoperából, a Hard zenekarral kétszer is megfordult az FMSZ deszkáin (2007-2008), illetve a Kalapács zenekarral 2004 és 2013 után immáron harmadszor lép fel a rendezvényen.

kalapacs_zenekar_2A zenekar jelenlegi felállása is időtálló és a minőségi zene záloga:

Weisz László – gitár
Sárközi Lajos – gitár
Kalapács József – ének
Beloberk Zsolt – dob
Beloberk István – basszusgitár

 

 

 

Tehát a 9. Felvidéki Magyar Sziget szombati napján, azaz június 11-én, Nádszegen, sokak nagy örömére fellép a Kalapács zenekar!

Kedvcsináló:

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

(FMSz)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.