“A rock örök és elpusztíthatatlan!”


p mobil promoA 9. Felvidéki Magyar Sziget fellépői között ott lesz „a munkások, a parasztok és az értelmiségiek kedvenc zenekara”, a Schuster Lóránt-féle eredeti és utánozhatatlan P. Mobil!

A zenekar a legismertebb magyar rockbandák közé tartozik. Olyan klasszikus slágerek köthetőek hozzájuk mint az “Acélváros” vagy a “Kétforintos dal”, amelyeket még azok is ismernek, akik rockzenét szinte sosem hallgatnak.

A banda története egészen 1969-ig nyúlik vissza, ekkor alapította meg Schuster Lóránt a Gesarol együttest, majd 4 évvel és több tagcserével később alakult meg az “Örökmozgó”, a P. Mobil.

Szókimondó szövegeik miatt mindig is „fekete bárányként” tartották őket számon a kommunista rendszer pribékjei, de nagy bánatukra hiába hátráltatták őket a lemezkiadásban, nagy népszerűségnek örvendtek az emberek körében. Az első nagylemezük végül 1981-ben jelenhetett meg, amely a “Mobilizmo” nevet kapta. Ezt szerencsére később, főleg a ’89-es módszerváltás után, még jó pár kiadvány követte.

A P. Mobil együttes történetében számtalan tagcsere ment végbe, csak az énekesi poszton hallhattuk már Vikidál Gyulát, Tunyogi Pétert és Rudán Joet is.
A jelenlegi felállás azonban mindenképp méltó a zenekar hírnevéhez:10986643_844016732357505_3569513789636644549_n
Schuster Lóránt
(zenekarvezető)
Baranyi László
(ének, gitár)
Sárvári Vilmos
(gitár)
Tarnai Dániel
(
basszusgitár, ének)
Szabó Péter
(billentyűs hangszerek)
Szebelédi Zsolt
(dob, ütőhangszerek, gitár, ének)

 

Tehát a 9. Felvidéki Magyar Sziget pénteki napján, azaz június 10-én, Nádszegen, sokak nagy örömére fellép a P. Mobil!

Kedvcsináló:

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

(FMSz)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.